ClickCease

Kjøpe drivhus? Dette bør du tenke på

Har du lyst å kjøpe drivhus? Drukner du i alle drivhus annonsene? Er du forvirret og kanskje til og med litt oppgitt? Disse følelsene trenger du ikke gå rundt med. Som en nyfiken drivhusentusiast bruker du helt sikkert mange timer på kunnskapsinnhenting fra ulike forumer, nettsider og Facebook grupper.

I denne artikkelen svarer vi på de vanligste spørsmålene som nybegynnere lurer på i forbindelse med kjøp av drivhus.

Se også vårt brede utvalg av drivhus her

Skal jeg kjøpe drivhus av glass eller polykarbonat?

Det er to forskjellige materialer som i hovedsak brukes som glassering i et drivhus. Glass og Polykarbonat.

Bransjestandarden for glassering av kvalitetsdrivhus er 3-4mm herdet glass, 6-10mm polykarbonat, eller en blanding av de to (såkalt «hybrid-drivhus»).

Short and sweet som de sier i Statene:

  • Polykarbonat er best for plantene. Punktum. Materialet bryter sollyset og beskytter plantene mot skadelig UV-stråling samt holder lengre på varmen slik at du får en jevnere temperaturovergang når dag går over til kveld. Dette er viktig i Norge ettersom det kan være store temperaturforskjeller mellom dag og natt. I tillegg er drivhus polykarbonat flere hundre ganger sterkere enn glass og så si uknuselig.
  • Glass har flotte egenskaper. Det er transparent og dermed kan man gjøre om drivhuset til hagens smykke hvis man er flink med planter og innredning. Det er koselig å sitte i og kan lett gjøres om til en hagestue.

Tykkelsen på polykarbonatplatene kan variere fra 4-16mm. Til hobbybruk er en tykkelse på 6mm tilstrekkelig i de fleste tilfeller. Hvis du går for tykkelser over dette må du huske at det vil bli en jobb å ventilere/kjøle ned drivhuset når solen er på sitt høyeste.

De siste årene har hybride drivhus blitt meget populært. Glass i vegger og polykarbonat i taket gir deg det beste av begge verdener; planter og mennesker beskyttes fra skadelig stråling samtidig som man kan nyte de estetiske fordelene glass gir.

Størrelse?

En annen ting du må tenke på når du skal kjøpe drivhus, er størrelsen. Det er sjeldent at du hører «mitt drivhus er altfor stort». Det er nemlig slik at ens hageglede som regel vokser med årene. Derfor kan det være lurt å kjøpe så stort drivhus som man har plass til i hagen. Men for mange kan dette i seg selv være en skummel affære. Hva skal man med 25 kvadrat? Vel… Man finner fort ut at plassmangel er meget vanlig hos drivhuseiere. Heldigvis kan alle våre SANUS Hybrid og SANUS Polykarbonat drivhus forstørres i lengden. Dette gir deg mulighet til å kjøpe et mindre drivhus og forstørre det i takt med din lidenskap.

Stormgaranti, din trygghet

Det norske klimaet er dessverre kjent for å være uforutsigbart og dårlig vær herjer i alle årstider. Det har nok mange drivhuseiere fått smertelig erfare. I verste fall kan kraftig vind og stormer ødelegge både vinduer og tak i drivhuset, og det kan vel alle skrive under på er både kjipt og kjedelig.

Bor du i et område med mye dårlig vær kan det være en god idé å skaffe seg et stormsikkert drivhus.

Våre drivhus tåler vind opp Til 32m/s. Du kan trygt reise bort i julen og komme hjem igjen til et drivhus som fortsatt er like helt.

Hvordan identifisere god kvalitet?

Forskjellen på god og dårlig kvalitet ligger i hvordan aluminiumsprofilene er utformet. Hovedregelen er at du ikke skal kunne enkelt bøye profilene.

Hvor er drivhuset ditt produsert? Per i dag er det ingen drivhus som produseres i Norge. Og de færreste produseres i Europa. Det er derfor viktig å være kritisk til drivhusets opphav når man skal velge drivhus.

Vær kritisk! Spørr leverandør om bilder av profilene og informasjon om hvilken fabrikk de produseres. Dette burde ikke være en hemmelighet. Du skal ikke trenger å betale skjorta for noe som er billig å produsere. Kvalitet koster, men da skal det være kvalitet!

Emner: Kjøpe drivhus, Polykarbonat drivhus, kjøpe drivhus av glass eller polykarbonat?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Ved å trykke «Godkjenn» godkjenner du bruken av cookies og pixels.
Del din handlekurv
[]