ClickCease

5 gode grunner til å kjøpe drivhus

Kjøpe drivhus – 5 gode grunner. Har du også merket at denne våren har gitt oss lyst til å starte nye, gode vaner? Vi har hatt god tid til å tenke på hva som egentlig gir oss livskvalitet. Vi vurderer forbruket vårt, fritiden vår, helsen vår og maten vi spiser. Ola Nordmann tar bedre miljøvalg, forbruker mindre plast og handler kortreiste varer. Barna våre tar det som en selvfølge å tenke på naturen før de kjøper noe. De resirkulerer uten å tenke over det når de kaster søppel. Vi flyr mindre, er mer hjemme, og har bedre tid til familien. 

Drivhus er en naturlig forlengelse av dette. Når vi kjøper drivhus og dyrker maten selv, bruker vi ikke skadelige tilsetninger eller for mye emballasje. Maten kan umulig bli mer kortreist. Hva smaker vel bedre enn grønnsaker du har dyrket selv? 

Se nærmere på disse 5 gode grunnene til å kjøpe drivhus.

Å kjøpe drivhus er miljøsmart

Drivhus skaper et miljø for plantene som er bedre for dem enn hagen utenfor. Strålevarmen fra sola slipper gjennom glass- eller polykarbonatflatene og varmer opp jorden og lufta i drivhuset. Velger du et drivhus i polykarbonat, isolerer det bedre enn glass. Derfor blir temperaturen jevnere når kvelden kommer og utetemperaturen synker. Tak og vegger i drivhuset fanger solvarmen slik at den ikke slipper så lett ut igjen.

Drivhusmodellene til Hageidyll er holdbare, lekre å se på, og produsert på miljøvennlig måte. Vi samarbeider bare med anerkjente europeiske produsenter slik at du føler deg trygg på at du handler trygt og miljøsmart når du investerer i våre drivhus.

Drivhus er en hobby for hele familien

Verden forandrer seg fort. Før tenkte vi kanskje på godt voksne par og kolonihager når vi tenkte på drivhus. Men både før og under pandemien, er det stadig flere barnefamilier som kjøper og koser seg med drivhus. Kanskje er det et ønske om en mer harmonisk hverdag, eller at vi har lyst å lære barna våre hvordan vi kan dyrke grønnsakene våre selv. Vi vil slappe av uten skjerm, og det er godt å jobbe med hendene. Kanskje barna dine lærer å så og plante i barnehagen eller på skolen?

Få bedre helse

Visste du at studier viser at de som kjøper drivhus og bruker tid i hagen, har bedre sjanse for å ha generell god fysisk og mental helse? Og at de oftere er fysisk aktive enn de som ikke bruker tid i hagen?

Andre studier viser at de som driver med hagearbeid opplever større psykisk velvære og at de har lettere for å være ute i naturen ellers også. 

Dessuten oppveier fordelene ved hagearbeid de geografiske helseforskjellene man gjerne finner i et land eller en by.

Her i Norge er det også forsket på dette. Lykkeforsker Ragnhild Bang Nes ved Folkehelseinstituttet sier at stressnivået senker seg når vi jobber i hagen. Vi jobber ofte sammen med andre når vi jobber i hagen. Det gjør oss godt. Drivhus har mange av de samme fordelene.

I tillegg gir det en fantastiske følelse å være i et grønt miljø. Det er inspirerende å lykkes når frøet begynner å spire og bli til solmodne grønnsaker som smaker herlig. Når du skal kjøpe drivhus, bør du også tenke på en hyggelig innredning. Les mer om lekker innredning av drivhus her.

Vi lever i en verden der vi stadig forbruker mer mat. Kanskje er det en investering i god samvittighet når vi kjøper drivhus, dyrker miljøvennlig mat selv, og får en god helsegevinst fordi vi ikke bruker kunstgjødsel eller sprøytemidler. 

Mange synes også at maten vi dyrker selv smaker bedre enn den vi kjøper på butikken. Og i stedet for å løpe på butikken når du mangler salat eller tomat, kan du ta turen ut i hagen og høste mat som gjør deg både godt og glad. Tror du ikke det også kan gjøre at du får mindre matsvinn? Bra for humøret, for kloden og for lommeboka. 

Les også: Gulv i drivhus – hva bør du velge?

La sommerkosen vare lenger

Kanskje tenker vi først og fremst på tomater, agurk, paprika og chili i drivhuset vårt. Men du har også mulighet til å få til flotte sitrontrær og oliventrær eller andre eksotiske planter og trær. Når været blir varmt nok flytter de ut av drivhuset og får sin naturlige plass på terrassen. 

Opplev mer matglede

En av de store trendene i 2021 er å blir mer selvforsynt. Tenker du at det er vanskelig? Det trenger ikke være det hvis du har et grønnsaksbasert kosthold, som jo er en annen av de siste par årenes store trender. Internett flommer over av gode tips og råd om hvordan du tar best vare på plantene dine. Høres det ikke herlig ut med egne urter, agurk og salat? 

Reisefeberen er kanskje lettere å døyve når du kan servere caprese med egendyrkede tomater og basilikum og norsk mozarella? Eller når barna kan invitere mormor og morfar på smørstekte gulrøtter med timian og persille?

Og når november kommer, kan du åpne fryseren. Bare ta fram et beger med egne, rørte jordbær, smake på sommeren og glede deg til våren. Du vet den kommer!

Smørstekte gulrøtter med smør

Du trenger

Gulrøtter, timian og persille fra ditt eget drivhus

Økologisk smør 

Salt og pepper i god kvalitet

Så enkelt er det: 

Skjær gulrøttene på langs i fire deler.
Hvis du ikke er så store, kan du bare vaske dem godt slik vi har gjort her.

Smelt masse smør i stekepannen.

Pass på at temperaturen ikke er så høy at du brenner smøret. 

Legg i gulrøttene.

Tilsett salt og pepper.

Stek på middels varme i cirka et kvarter. Snu litt på gulrøttene så de får en jevn glasering. Varmen gjør at du får fram sødmen i gulrøttene og smaken blir fantastisk! 

Dryss over timian og persille.

Smaker like godt til fisk som til biff og kylling. 

Nyt!

Emner: Kjøpe drivhus, hagearbeid, bedre helse, kjøpe drivhus av kvalitet

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Ved å trykke «Godkjenn» godkjenner du bruken av cookies og pixels.
Del din handlekurv
[]