ClickCease

Solide drivhus

5 gode grunner til å velge solide drivhus

Solide drivhus står støtt i all slags vær og under alle slags forhold. Å produsere egen mat, bruke mer tid på jordnære ting og å være mer i naturen er trender som har eksplodert den siste tiden. TV, bøker og ikke minst sosiale medier gir mye fin inspirasjon når du vil komme i gang. Så langt er det enkelt, men hva skjer nå? Hvordan skal du finne det helt riktige drivhuset for deg der du bor? Hva skal du tenke på for å gjøre en god investering?

Det kommer stadig flere leverandører av produkter og utstyr på markedet. Vi har laget denne enkle guiden for å hjelpe deg velge rett utstyr når du skal investere i drivhus.

#1 Norsk klima krever solide drivhus

Vi som bor i Norge er vant til vind og vær. Det er barske forhold i landet vi lever. Klimaet og værforholdene i hagen din har også betydning for hva slags drivhus du bør velge. Dette krever solide drivus. vil også hjelpe deg avgjøre hvor i hagen det er best å plassere det (link til blogginnlegg om plassering).

Du skal derfor velge en leverandør som har tatt alt dette i betraktning.

Drivhusene til Hageidyll er solide drivhus tilpasset norske værforhold. Drivhusene våre er for eksempel designet for å tåle vestlandsklima. De er solide nok til å tåle vind opptil orkan styrke.

Våre hybride drivhus er et godt valg for deg som bor i Nordland og Finnmark. Norske sommernetter er lange og lyse. Når du velger et slikt drivhus som består av både sikkerhetsglass og polykarbonat, får plantene best mulig beskyttelse.

Du skal ha glede av drivhuset ditt i mange år. Spørsmål vil dukke opp på veien. Du bør derfor velge en leverandør som er med deg og som gjerne svarer på spørsmålene du har. En som kan hjelpe deg med montering hvis du trenger det. Når du velger Hageidyll har du alltid 5 års garanti på alle våre modeller. 

For oss er gleden ved å dyrke selv og å ha glede av naturen viktig for livskvaliteten. Vi har lyst til å bidra til at du skal kjenne på den samme gleden! Derfor hviler vi ikke før du er fornøyd.

Du kan alltid kontakte oss på epost og våre kanaler i sosiale medier. Vi gleder oss til å snakke med deg!

#2 Drivhuset må tåle sterk vind

De senere året har vi opplevd mer vær og sterkere vind. Det setter krav til drivhuset du velger. Derfor er det ekstra viktig å velge et solid drivhus. Drivhusene våre er utviklet og testet for å tåle vindhastigheter på 35 m/s. Det er orkan styrke. Da er du godt rustet til å møte høststormene.

Bor du i et svært vindutsatt område bør du vurdere å kjøpe et drivhus i herdet glass. Disse tåler sterkere vindkast.

#3 Drivhuset må ha god forankring

Solide drivhus må stå stødig. Et drivhus skal stå stødig, i vater og forankres godt. 

Sokkel er inkludert når du kjøper våre drivhus. Sokkelen er av forsterket aluminium og er ekstremt rustbestandig.

Drivhuset monterer du på platting, støpt såle eller gress. Vår anbefaling er at du forankrer sokkelen med tre/betongskruer eller festekroker til gress. 

Det er viktig for oss at du lykkes med drivhuset ditt. Derfor sørger vi for at drivhuset ditt kommer trygt fram til der du bor. Vi hjelper deg med montering når du trenger det. Montøren kommer fra ditt eget nærområde. 

#4 Kvalitet går foran størrelse 

Hvis du bare vil teste ut drivhuslivet, kan det være greit å starte smått. Bare tenk på at etter en stund er det ikke mange som synes de har for stort drivhus. Men mange synes heller at drivhuset deres er for lite. Vår anbefaling er derfor at du velger et så stort drivhus som lommeboken din tillater.

Det betyr ikke at du skal gå på kompromiss med kvaliteten. Kvalitet er alltid viktigere enn størrelse. Aluminiumsprofilene i drivhuset må være solide. Vindusplatene skal være tykke. 

Våre solide drivhus leveres med vegger i 4 mm sikkerhetsglass og/eller 6 mm polykarbonat avhengig av hvilken modell du velger. Basen er 6 cm aluminium med rustfrie bolter. 

Når du velger et litt større drivhus er det lett å tenke at man vil fylle det med utstyr, jord, planter og grønt med en gang. Vi anbefaler at du står imot den fristelsen. Akkurat som når du flytter inn i et nytt hus, er det fint å bo seg inn litt. Drivhus er mye jobb. For å ta vare på arbeidsgleden, kan du begynne i et hjørne og bre deg utover etterhvert som du oppdager hva som gir deg størst glede å holde på med.

Kos deg med å komme inn i rutiner for stell og vanning. Finn ut hvordan du liker å jobbe og hva som fungerer best for deg. Sett inn en godstol der du kan ta en pust i bakken og kose deg litt ekstra. 

#5 Hvorfor riktig tak, vinduer og dører er viktig

Plantene i et drivhus trenger luft. Det blir fort veldig varmt når sola skinner. Når det blir for varmt, trives ikke plantene. De blir faktisk stressa av det. For høy varme kan gi for høy luftfuktighet som igjen kan føre til insekter og sykdom som kan skade plantene. 

Derfor kommer alle våre solide drivhus med automatiske takvinduåpnere (produktlink).
Disse åpner seg automatisk når det blir for varmt i drivhuset og lukker seg når temperaturen synker. De behøver verken batterier eller å kobles til strøm.


Drivhusene våre kommer i flere størrelser. Velger du et drivhus fra XL-serien, leveres disse med et ekstra vindu på baksiden av drivhuset. Sammen med våre stalldører vil disse regulere temperaturen bedre når det er ekstra varmt. Det gir større trivsel og det sørger for bedre lufting. Det er viktig hvis drivhuset i stor grad skal være et sosialt rom.

Målet

Målbilde: Morgenstund. Du sitter der i eget drivhus, med jord på hendene og holder i en velfortjent kaffekopp. Den gode følelsen du får av å ha stelle egendyrkede tomater, agurker og herlige sommerblomster. 

Du skal vite at vi gleder oss med deg og ser fram til å følge deg på reisen mot ditt eget, solide drivhus. 

Er det noe vi kan hjelpe med for å nå målet ditt? Klikk på konvolutten og send oss en epost eller legg en kommentar, så snakkes vi!

Emner: Velge drivhus, solide drivhus, guide til drivhus, hvordan komme i gang med drivhus

4 thoughts on “Solide drivhus

 1. Myrtell Horne says:

  Hei!
  Jeg ønsker et drivhus som er glass i vegger og tak.
  4 x 6= ca 24m2. Jeg ønsker at drivhuset står på betong/mur, ca 43-63 cm høy. Sålen ønsker jeg i betong. Videre så ønsker jeg meg en liten vedovn som skal være på midtenden av de 4 m. Her må jo røret til vedovnen gå ut i friluft også. På den andre 4 m ønsker jeg en dobbel dør. Jeg ønsker innlagt vann og strøm, evt varmekabler i golvet.
  Videre så ønsker jeg meg en dobbelt dør på den ene langsiden som er på 6 m.
  Jeg trenger også noen som kan montere dette.

  • Noor Nooraddin says:

   Hei Myrtell! Vårt 25m2 drivhus i glass har en maksbredde på 2,9 meter og lengde på ca 8 meter. Vi hjelper med montering i Sør-Norge men hjelper deg gjerne med å finne montør i ditt nærområde. Ta kontakt med vår support hvis du ønsker mer informasjon på support@hageidyll.no

 2. Marit Arnulf says:

  Ønskjer meg eit slikt drivhus med tida. Dyrker tomater på friland nå, men kan begynne tidlegare med drivhus.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Ved å trykke «Godkjenn» godkjenner du bruken av cookies og pixels.
Del din handlekurv
[]